AkuSiGadisMerah

Semalam Kenangan Hari Ini Kejadian Esok Impian ^_^

~Detik Cinta SiMerah~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

~Famili Terchenta SiMerah~

Friday, April 15, 2011

Hepi 24th Besday SiMerah =)


Hari ni hari yg sgt cun bg SiMerah...mentang2 la baru lps tgh filem CUN kan...hehe...Today im 24th!!!da bertambah satu thn lg utk SiMerah....Alhamdulillah SiMerah masih diberikan peluang menikmati dunia oleh Allah SWT....syukur sgt2 =)

Time kasih sgt2 kat IncikTunang, famili SiMerah, famili IncikTunang, sedare-mare n kwn2 SiMerah yang tak putus2 wish besday SiMerah...hope doa kalian sume dimakbulkan tuhan utk SiMerah...SiMerah xkesah sgt psl present or celebration...cume SiMerah nakkn ingatan sume kat SiMerah je...setakat wish pon SiMerah rasa dihargai sgt...kan SiMerah penah ckp yg SiMerah ni esgt simple org nye...hehe

Thanks jgk kat IncikTunang n famili sbb sudi sambut besday SiMerah skali ngn ank buah IncikTunang Adriana n abg IncikTunang Bulil...mmg la xkusangka xkuduga rupenya diri ini termasuk skali...im so surprised dat day sbb da lama sgt xce;ebrate besday mcm tu...love u sayang...muacksss

Ada jgk yg bertanya kt SiMerah apa IncikTunang bagi...IncikTunang bg SiMerah adiah yg sgt xternilai n xkn SiMerah dpt dr org lain...IncikTunang bg SiMerah kasih sayang n kebahagiaan yg xterhingga kat SiMerah dr kitorg mula2 loving each other smp la skng ni...n satu lg adiah yg paling berharga dr IncikTunang yg SiMerah idamkan <KAWEN>...xsaba sgt nk tunggu adiah tu...hikhikhik


Lets us sing a besday song to SiMerah
~hepi besday to u...hepi besday to u...hepi besday to SiMerah...hepi besday to u~
toce toce muah muah muah

Thursday, April 7, 2011

SiMerah peminat Dato Siti ^_^

Sape yg xkenal Dato Siti yg fofular ni sila angkat kaki kiri dan kanan serentak...hahaha...mesti la sume org yg tingal kt melesia ni knl kan...except for babies la...melampau la kan kalo kuar je dr perut mak trus knl Dato Siti....mmg sgt xmunasarawak btol...

SiMerah mmg da lama minat siti ni sejak dia first mng juara lagu dulu smp la skng ni...xpenah curang tao dgn Dato Siti ni tp SiMerah xde la fanatik xtentu psl pon juz mengkagumi bakat, suara, kecantikan n kesopanan siti je...dulu time zmn SiMerah bdk2 ada la jgk kumpl gmb2 siti buat 1 folio n beli sume kaset2 siti...tp skng ntah mana pegi harta bnd tu ntah...hehe...

Tp dlm suke2 kt siti ni, penah gak la SiMerah kecewa sket dgn dia...espeseli time siti nk kawen ngn Dato K tu sbb she deserved better la...da la siti muda n Dato K tu plak lebih 20thn tua dr dia...SiMerah bajet siti akn kawen ngn Dr Fazley tao...tp nk buat camne kan da jodoh siti...lama2 SiMerah da leh terime sbb tu kan hal peribadi dia n yg penting siti ttp siti =)

SiMerah mmg sgt mengidam nk jmp siti live n amik gmb dgn dia...tp memandangkn SiMerah ni dok kampung yg jauh dr bandar...so rasa mcm harapan tu tinggal angan2 mat jenin je =(...tp bak kata org kalo da jodoh tu xkemana...akhirnya impian SiMerah tercapai jgk =)...time tu SiMerah dgn kemas cafe sbb da nk ttp...tup tup IncikTunang jerit kt SiMerah "b...siti nurhaliza tu"...mule2 SiMerah xpecaya pastu tgk muke IncikTunang mcm excited so SiMerah pndg la...ha ngko...trus terkedu tgk siti lalu dpn mata...nk panggil segan plak...sib bek ada  IncikTunang yg prihatin tlg panggilkn siti n amik gmb SiMerah ngn Dato Siti pojaan hatiku...siti nurhaliza mmg sgt2 humble n sgt2 cantik...lps tu ondaspot trus kol ibu kt umah n mms gmb kt famili....sgt excited ok siMerah time tu n senyum lebar memanjang smp tido...hehehe...anda mahukan bukti??? nah hamek tatap puas2 ^_^
lebar senyuman ku =)

Yang latest psl siti yg SiMerah suke sgt time dia perfome utk penutup abph ari tu...so sweetttt sgt siti nyanyi smbil menari sopan kt ats stage dgn lagu lama tp arrangement moden...jrg sgt siti buat show mcm tu sbb siti kalo nyanyi kdg2 kurang gerakn lenggok bdn dia...yelah siti tu kan sopan n xterkinja mcm artis lain...jom tgk blk perfomance siti ari tu yg buatkn SiMerah tak berkelip mata tgk siti...
video


Lastly...dlm blog SiMerah yg suam2 kuku ni...SiMerah doakan Dato Siti akn trus berjaya dlm kerjaya nyanyian n perniagaan...insyallah nnt SiMerah da keje n ada duit SiMerah akn support Simply Siti yer...hehe...walaupon siti da xjoin abp tp siti ttp paling fofular dlm hati ni...maintain humble n sopan...semoga cpt2 dpt baby yg comel sbb ramai yg nk tgk baby Dato Siti n Dato K...cewwwah bg ucapan mcm la siti baca blog ko...huahuahuahuahua....apa2 saja la labu...~tatatititutu~

Friday, April 1, 2011

SiMerah's Dream...

Nie bkn citer psl apa yg SiMerah mimpi semalam tao...hehe...SiMerah nk tulis pasal impian SiMerah bile da dpt keje n da kmpl duit byk2 beribu2 lemon...so b4 bnd tu jd kenyataan kite day dreaming dulu la yer ^_^...jom ckeck it out apa yg SiMerah angan2kn tp akn jd kenyataan satu hari nnt...

1. Of course la KAHWIN...dgn sapa???dgn sapa lg...my luvly 4eva IncikTunang ler...^_^...yg penting tema mest merah!!!

2. Da kawen mest la nk tinggal kt umah sdnr kan...SiMerah teringin sgt nk tinggal kt KONDOMINUM...yg penting kene ada swimming pool la sbb nk blaja berenang...hehehe

3. Masa dlm mud honeymoon lak SiMerah igt nk ajk husband aka IncikTunang g MEKAH...leh wat umrah skali...mmg SiMerah nk sgt g Mekah sbb nk tgk keindahan rumah Allah n org ckp kt sana tenang sgt...so xnk la dgr ckp org...nk gak rasa sndr kan kan kan...

4. Lagi...SiMerah mmg teringin sgt nak kete MINI COOPER...tp kalo bley SiMerah lg ske kete mini yg mcm Mr Bean tu...xpon kelisa limited edition...n yg penting skali mesti kaler merah+hitam...^_^

5. Skang kan sume org tgh gile tablet kan...so SiMerah pon teringin nk satu I PAD 2...tp ntah bile la leh dpt kan...ntah2 nnt bile SiMerah da ada duit lagi canggih tablet ada kt pasaran...tp xpe 'berangan itu free'...

6. Apa lg yg SiMerah nk ek...oh yeee...SiMerah nk KAMERA DIGITAL...mest ada yg ckp SiMerah kolot kan sbb skng kan zaman dslr...tp dslr besa sgt la...xleh sumbat dlm handbeg...so kamera digital pilihanku...

7. Selain digital kamera plak...SiMerah nak HANDYCAM...leh rakam sume aktiviti yg SiMerah buat... espeseli bile da ada ank nnt...leh rakan gelagat diorg yg comey tu kan....
8. Untuk time2 bosan plak SiMerah nk PSP...SiMerah nk main game mario yg dok terlompat2 tu...benda alah ni leh bw g mana2 sbb kecik je berbanding ngn ps2 n leh sumbat dlm handbeg...=)


9. Uihhh...mcm da byk je bnd yg SiMerah nk...la kata pon angan2 kan...mest la byk..oleh sbb SiMerah jenis xingat jln...so SiMerah nk 1 GPS...

10. Last skali yg SiMerah nk...tp sebenanya ada byk lg tao...blom pikir lg...SiMerah teringin nk ada BABY...tp kene tungu kawen la dulu yer...kalo b4 kawen lain jd nyer...sbb SiMerah tgk ibu n ayah mcm teringin sgt nk ada cucu sndr....hmmmmm

p/s: sume gmb adalah gmb hiasan ye ^_^

Thursday, March 24, 2011

F.O.B.I.A

Today peeps I want to sharing2 wit u ols about my FOBIA okey...ler pehal lak ni tetibe SiMerah nk spekang bagai...konpiusss ishhh...kasi tuning sket...ehemmm..okey da normal blk huhuhu...

Kwn2 sekalian tao x apa itu FOBIA??? ia ada sejenis perasaan/emosi takotkan sst bnd atao keadaan...rasanya sume org ada fobia msg2 kan kan kan...setakat ni yg SiMerah dpt detect, fobia SiMerah ada 3 jer...sikit jer kan kan kan...

FOBIA 1 - Memandu
mmg SiMerah sgt takottt drive...xtao la knp padahal lesen kete ada...jd bahan artifak je la dlm purse ni...tp kalo setakat bw kete keliling umah tu boleh la tp kalo nk menjengah kt jln raya...nauzubillah takottt sgt2...da byk kali kene paksa tp hasilnya sgt hampeh...can anybody help me???
ni eksen je :p
FOBIA 2 - Kucing
aaaaaaaa tidaaaakkk...jgn la bg kucing dekat ngn SiMerah atau suh SiMerah dkt ngn kucing...alamatnya nmpk la linangan air mata kt mataku yg sepet ni...huhuhu...lg2 ank kucing n kucing bsar yg reti ddk diam yg ske gurau2 ggt2 n cakar2..go away from me cats!!! sejarahnya dulu kecik2 SiMerah penah kene ggt ngn kucing...noty tao cat ni..huhhh!!!
noty cat!
FOBIA 3 - Longkang
espeseli longkang yg ada penutup dgn tujuan iklas xnk bg org terjatuh dlm longkang tu...tgk mulut SiMerah yer...XDE MAKNENYE...abis tu yg SiMerah penah terjatuh jgk dlm longkang yg ada penutup tu ape kebendenye yeop!!! malu i tao yg teramat sgt...sejak dr tu kalo nmpk penutup longkang mmg SiMerah akn sumpah2 smbl xmao pijak kao lg huh!
i hate u! penutup longkang
Itu saje la yg SiMerah nk cerabih smbl komplen2 dlm blog yg mcm da lama xupdate...so lepas ni jauhkn kucing n penutup longkang dr SiMerah...pasal driving tu insyallah SiMerah akn pelan2 blaja...
TQ ols =D TaTa

Wednesday, March 16, 2011

Waris Dato Muda haji Omar

Hallo ^_^...cam da lama je xupdate rasanya...ari ni SiMerah nk citer psl hari keluarga yg SiMerah attend ari sbt ari tu...family day ni kitorg amik stat dr moyang SiMerah dibawa smp keturunan skang ni...so sumenya ada 4 genarasi....so SiMerah n adik bradik generasi yg ke3 iaitu cicit kpd Dato Muda Hj Omar ni...
Salasilah keturunan DMHO 4 generasi
Jom dgr sejarah sket...moyang SiMerah DMHO ni adalah org kaya di Batu Kikir pd zaman SiMerah belum lg dirancang utk lahir kedunia ni...rumah dia besar dan unik...sbb apa SiMerah kata unik???sbb rumah ni bentuk minang kabau dan dibina tanpa paku...tp malangnya disebabkan ada pihak yg langsung tak tao menghargai nilai estetika yg ada kt umah tu maka robohlah harta pusaka dan warisan DMHO utk dibuat kenangan generasi muda sekarang n akn dtg...haihhhh sape la org yg x bertanggungjawab tu kan...sib bek ada gmb kalo x...xde la modal nk bercerita kat ank2 nnt...
kiri-DMHO n Moyang Maisarah
knn ats-Moyang Simbam
knn bwh-Moyang Sapiah
Otai-otai Waris DMHO
Hari keluarga WDMHO ari tu mmg sgt fun n hapening...ajk2 yg terlibat betol2 bertungkus lumus nk jayakan hari keluarga yg 1st time kitorg buat...ramai jgk la yg dtg...hampir 400 org tp tu pon bkn semua yg dtg...rasa2 kalo sume dtg lg havoc kan...memandangkan DMHO ni ada 3 bini so nk tao msg2 dr porut yg mana satu kitorg pon pakai la kaler baju yg berlainan ikot perut Maisarah-hijau, perut Simbam-merah n perut Sapiah-kuning...so jadi la kaler trafik light...hehe
waris waris Dato Muda Hj Omar
Poghut Maisarah
Poghut Simbam
Poghut Sapiah
Mcm-mcm acara ada ari tu...ada sesi bergambar, sukaneka, makan2, cabutan bertuah,besday celebrat dll...paling best sukaneka la sbb mcm2 gelagat boleh tgk...ada yg cenekel, menangis, berebut, skema ngn mcm2 perangai la...klaka betol tgk peel memasing...walaupon hapening tp objektif nk berkenalan sesama sendiri xbrapa tercapai sbb aktiviti terlalu pack n masa pon delay...tp time raya nnt ada lg plan utk together2 lg...time tu nnt mayb blh fokus utk kenal mengenal...so waris waris DMHO kite jmp kt 2nd gathering kite hari raya nnt ^_^
Keluarga Hj Kamaludin b Dato Muda Hj Omar
Yesss SiMerah dpt cabutan bertuah =D




~SiMerah Cari~